Erven AdvocatuurWie is Tinie ErvenRechtsgebiedenBereikbaarheidVraag en antwoordVacature
Erven Advocatuur
Personen- en familierecht
Strafrecht
Bijstandszaken
Personen- en familierecht
 
Echtscheiding/verbreken van een samenwoonrelatie.
Eén op de drie huwelijken/relaties loopt stuk en eindigt in een scheiding. Vaak een moeilijke en ingrijpende beslissing, emotioneel en financiëel. Als er kinderen zijn, dan zijn er vaak vragen over de wijze waarop u voor hen de beste beslissingen neemt en welke afspraken u samen maakt over de zorg over de kinderen na de scheiding.
Bij een scheiding moeten een heleboel zaken geregeld worden. Over alimentatie, de boedelscheiding, een eigen zaak, huwelijkse voorwaarden, pensioen en huisvesting.
U kunt beslissen alleen een advocaat in te schakelen of samen. In het eerste geval zal uw partner doorgaans ook een advocaat nemen en zullen beide partijen er via hun advocaten proberen uit te komen. Dat kan best lastig zijn, lang duren en veel geld kosten. Wordt u het niet eens, dan neemt uiteindelijk de rechter een beslissing.
 

Kinderen
Ook na het apart gaan wonen van de ouders kunnen er problemen ontstaan over bij wie de kinderen blijven wonen, hoe vaak ze de andere ouder zien, hoeveel er aan kinderalimentatie voldaan moet worden als de betalende ouder zijn of haar baan verliest of verschil van mening over bijvoorbeeld een verhuizing naar een andere provincie of het buitenland.
Soms is het in het belang van kinderen dat voor een jaar een gezinsvoogd krijgen en/of uithuis geplaatst moeten worden.
Ook komt het voor dat er vragen zijn over naamswijziging, ontkenning van het vaderschap of adoptie.
In alle bovengenoemde gevallen adviseer ik en sta ik u bij het voeren van een procedure bij.

Erven Advocatuur|Wie is Tinie Erven|Rechtsgebieden|Bereikbaarheid|Vraag en antwoord|Vacature |Disclaimer